Povesti din palarie

1. De unde pana unde palaria cea frumoasa …
Demult, intr-o frantura aparte a vietii mele am fost „creatoare de lumina” pentru cei din jur … candva semanam zambete dis de dimineata pentru ca abia asteptam sa ajung la locul de munca. Pe atunci – casa de Moda „VENUS” din ORADEA era ceva nemaipomenit in sfera design-ului vestimentar: materiale sofisticate, cute indraznete, gulere rusesti, maneci bufante, talii de viespe … acolo aveam functia de maistru-sef sectie.
Cat era ziua de lunga confectionam flori artificiae cu diferite tehnici de realizare demne de case de moda la nivel international.
Iesindu-mi pe ochi fericirea cand vedeam ceva frumos dadea de gandit celor din juru-mi, astfel ca, vecina mea – palarier de meserie a intrevazut oportunitatea imediat.
Din dorinta de a da mai departe aceasta extraordinara arta – realizarea de palarii, mi-a propus sa invat cot la cot acest mestesug, talentul deja il aveam din familie!
Nu am stat pe ganduri. Zi de zi am descoperit cate ceva din frumusetea borurilor, a capetelor rotunjite, a liniilor fine, a cutelor apretate si atent decorate cu cele mai frumoase flori.
In timp, am reusit sa cresc, sa imi largesc orizontul a ceea ce inseamna „palarie”, am trecut la: bonete, cape, turbane, etc.
Totul pentru lumina din ochii clientilor, rasarita odata cu „multumesc”!
Niciodata nu spun „nu se poate”. Intotdeauna invat si cresc in ceea ce stiu face … descopar, simt, inteleg si cred ca pot aduce fericire prin creatia mea!
Consider ca pentru sublim trebuie militat si oamenii trebuie invatati cu frumosul … doar asa putem spune ca ne-am facut bine treaba pe acest pamant … restul sunt doar elemente de umplutura, poate nesemnificative in comparatie cu cata fericire suntem capabili a oferi!
Sa fii fericit/a stimate/a domn/doamna pentru ca citesti aceste povesti din palarie, create cu suflet, izvorate din inima de OM pentru suflete menite a primi lumina de la ce din jur!

2. Creez – deci exist!
Creatia pentru mine e culoare, e ordine in frumos, e manifest pentru sublim – exact cum apare in sloganul dezvoltat pentru pasiunea mea!
Cand dau viata unei noi palarii, unui accesoriu vestimentar pur si simplu transced intr-o alta lume, ma umplu de pace, liniste si implinire … ma transform. Din persoana dinamica si plina de energie/viata de toate zilele devin rabdarea intruchipata … uit sa mananc, creez fara sa dorm, desfac, cos, lipesc, tocesc, indrept, apretez, colorez … pentru a ajunge la multumirea de sine si apoi la desavasire prin creatie.
Matasurile, dantelele, penele, florile si pietrele redau frumusetea si nostalgia vremurile demult apuse, creatia se intalneste cu teluricul si totul armonizeaza pentru sublim!
Imi sclipesc ochii in prezenta materialelor fine, in locul rolelor de panglica invaluita in mister vad deja palaria – gloria femeii de alta data, acea marca a elegantei si frumusetii pure!
Creatiile mele poarta eticheta autentica a frumosului, stilizata cu ardoare de o constiinta scaldata in puterea de a naste ceva maret care sa aiba puterea trezirii la viata a omului OM!
Marturisesc … traiesc ca sa creez!

3. Imi propun sa ma redescopar zi de zi
Celebra intrebare … Unde vrei sa ajungi?
O aud mereu de la apropiati, de la membrii familiei sau din partea prietenilor mei … nu imi propun ceva maret material, nu doresc nici macar sa epatez sau sa starnesc ropote de aplauze.
Pur si simplu imi doresc sa traiesc la superlativ cat mi-a mai ramas din acest extraordinar timp numit generic VIATA!
Vreau sa incant femeia cu palarie, frumusetea naturala, sa o celebrez prin creatii unicat, pline de miresme zambitoare!
Imi creste sufletul cand clientii imi calca pragul a doua oara, a treia oara … si chiar alaturi de prieteni pentru alte comenzi!